torsdag 14. mai 2015

Thai-inspirert biffrett

Jeg er veldig glad i thai-mat, og lager det ganske ofte. Det er så mange gode smaker og lett å lage - og skikkelig spicy hvis man vil :-) I dag laget jeg en middagsrett med blant annet flatbiff av storfe, chili og basilikum.


Ingredienser (2 porsjoner):
200 gram flatbiff av svin eller storfe i strimler
1 stor gulrot i strimler/skiver
1 stor sjalottløk i skiver
2 vårløk i skiver
0,5 paprika i skiver
En neve basilikum - grovhakket
1 stor chili i tynne skiver
2 fedd hvitløk - finhakket

Saus
Bland sammen 3 ss thai soyasaus (mildere enn vanlig soyasaus), 
3 ss matolje, 2 ss østerssaus, 3 ss vann

Fremgangsmåte:
(Det beste er å bruke wokpanne, men vanlig steikepanne funker også greit)

Klargjør alle grønnsaker og kjøttet, slik som på bildet til høyre under.

Varm wokpanna/steikepanna på høy varme med litt olje i (helst ikke olivenolje, da den ikke tåler så høy varme og fort kan smake litt brent). Ha hvitløk og chili i panna og fres i 10 sekunder før du har i kjøttet. Når kjøttet er stekt, har du i grønnsakene. Hell over sausen og fres alt sammen i et par minutter.

Kan serveres med ris, nudler eller det man måtte ønske :-)
Man kan såklart kutte ut chilien hvis man ønsker en mildere rett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar