tirsdag 12. mai 2015

Hjemmelaget potetsalat

Det går mot sommer og grillmat, og hva er vel bedre enn en hjemmelaget potetsalat som tilbehør?
Jeg har laget en med ingredienser jeg liker, men det kan fint tilsettes andre ting også :-)

Ingredienser (4 porsjoner):
4 store nypoteter
1 stor sjalottløk
1 liten neve frisk basilikum (eller en annen frisk urt)

Ingredienser til kremen:
2 ss majones
3 ss creme fraiche eller rømme
3-4 dråper worcestersause (kan skippes)
Salt og pepper etter smak
Persille/gressløk (frisk eller tørket) etter smak


Fremgangsmåte:
Skrell potetene og legg dem i kaldt vann (så lenge som mulig og gjerne over natten, så mest mulig stivelse blir borte. Bytt vannet et par ganger).
Kok potetene til de er møre, men harde nok til at de ikke blir mos når du skal blande alt sammen.
Avkjøl potetene, og del dem i terninger.
Hakk sjalottløk i så store biter du ønsker.
Grovhakk basilikum (eller annen urt du måtte ønske å ha oppi)
Bland poteter, løk og basilikum sammen.

Bland ingrediensene til kremen - smak til med salt, pepper og gressløk/persille.

Vend kremen inn i potetene, og vips har du en ferdig potetsalat :-)


Personlig er jeg ikke så glad i mye krem, så i denne oppskriften er det lite krem i forhold til poteter. Er man glad i mye krem, kan man jo doble mengden majones og creme fraiche/rømme.

Andre ting det er godt å ha i potetsalaten, er for eksempel vårløk, purre og frisk timian.

Tørkede urter er sterkere enn friske, så hvis man bruker tørkede må man ha i litt mindre enn hvis man bruker friske :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar