Jeg er veldig glad i thai-mat, og lager det ganske ofte. Det er så mange gode smaker og lett å lage - og skikkelig spicy hvis man vil :-) I dag laget jeg en middagsrett med blant annet flatbiff av storfe, chili og basilikum.
Ingredienser (2 porsjoner):
200 gram flatbiff av svin eller storfe i strimler
1 stor gulrot i strimler/skiver
1 stor sjalottløk i skiver
2 vårløk i skiver
0,5 paprika i skiver
En neve basilikum - grovhakket
1 stor chili i tynne skiver
2 fedd hvitløk - finhakket
Saus:
Bland sammen 3 ss thai soyasaus (mildere enn vanlig soyasaus),
3 ss matolje, 2 ss østerssaus, 3 ss vann
Fremgangsmåte:
(Det beste er å bruke wokpanne, men vanlig steikepanne funker også greit)
Klargjør alle grønnsaker og kjøttet, slik som på bildet til høyre under.
Varm wokpanna/steikepanna på høy varme med litt olje i (helst ikke olivenolje, da den ikke tåler så høy varme og fort kan smake litt brent). Ha hvitløk og chili i panna og fres i 10 sekunder før du har i kjøttet. Når kjøttet er stekt, har du i grønnsakene. Hell over sausen og fres alt sammen i et par minutter.
Kan serveres med ris, nudler eller det man måtte ønske :-)
Man kan såklart kutte ut chilien hvis man ønsker en mildere rett.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar